بلاگ, تاسیسات مکانیکی

پکیج های گازسوز

پکیج های گازسوز

پکیج گازسوز یک موتورخانه کوچک و یکپارچه است که شامل دیگ، مشعل، منبع انبساط، ترموستات، ترمومتر، سیستم تولید آبگرم مصرفی، پمپ و … میباشد.

 

مزایای پکیج:

  • تامین آب گرم بصورت یکنواخت
  • فضای نصب کوچک
  • استقلال واحدهای آپارتمانی در تامین نیاز گرمایی

معایب پکیج (با فرض تجمیع چند پکیج تا رسیدن به ظرفیت برابر دیگ موتورخانه مرکزی):

  • پکیج رسوب و خوردگی بالا
  • مصرف سوخت بیشتر
  • راندمان حرارتی پایین تر
  • پمپ های چرخش آب و آب مصرفی ضعیف تر
  • هزینه سرمایه گذاری اولیه بالاتر
  • استهلاک بیشتر
  • سرویس و نگهداری با هزینه بالاتر
  • آلایندگی بیشتر
  • قطع آب گرم مصرفی با قطع برق

ظرفیت گرمایی پکیج

دستگاه های پکیج دیواری معمولا در سایزهای 35KW,30KW,28KW,24KW  تولید می گردند.

انتخاب پکیج باید توسط کارشناسان مورد تایید و بر أساس نیاز گرمایی فضای مورد نظر(گرمایش فضا و میزان آب گرم مصرفی مورد نیاز) تعیین میشود.

 

طبقه بندی انواع پکیج از نظر سیستم کنترلی

 

پکیج آنالوگ: پکیجی که فقط به دستورات کنترلی محدودی نظیر روشن و خاموش شدن مشعل و نمایشگرهای عقربه ای دما و فشار مجهز است.
پکیج دیجیتال: پکیجی که دارای بورد کنترلی با صفحه دیجیتال است و دمای لحظه ای و تنظیمی، اطلاعات کارکردی اجزا، انواع تنظیمات مختلف، کد خطا و … را نشان میدهد.

طبقه بندی انواع پکیج از نظر نحوه خروج محصولات احتراق

 

پکیج محفظه احتراق باز(نوع B): این پکیج عموما با نام پکیج بدون فن شناخته میشوند. محفظه احتراق این دستگاهها با هوای محل نصب در ارتباط میباشد و هوای مورد نیاز برای احتراق از فضای مورد نظر تامین میشود. محصولات احتراق(دود) نیز به خارج از محل نصب پکیج از طریق یک دودکش تخلیه میشود. بر طبق فصل هفتم و هشتم مبحث 17 مقررات ملی، نصب پکیجهای محفظه احتراق باز در محلهایی که هوای احتراقی را از فضای بسته کامل میگیرد، مجاز نیست و ضوابطی بر آن حاکم است که باید به دقت مورد نظر قرار گیرد.
پکیج محفظه احتراق بسته(نوع C): این پکیج به نام پکیج فن­دار شناخته میشود. محفظه احتراق این دستگاهها کامل درزبند بوده و هوای احتراقی را از فضای نصب نمیگیرد . گازهای حاصل از احتراق(دود) نیز از طریق دودکش به خارج از محل نصب تخلیه میشود. عمل مکش هوای بیرون و انتقال آن به محفظه احتراق و همچنین عمل تخلیه دود از محفظه احتراق به محیط بیرون توسط فن انجام میشود. این پکیج به دلیل آنکه هوای را از محیط بیرون گرفته و دود را به محیط بیرون توسط فن منتقل میکند، قابل نصب در فضای داخلی را دارد. البته برای نحوه نصب باید آنچه در مبحث 17 مقررات ملی آمده رعایت شود.

 

تقسیم بندی پکیج از نظر تعداد مبدل (نحوه تامین آب­گرم مصرفی)

 

پکیج تک مبدل: در پکیج تک مبدل، مدار گرمایشی و آب مصرفی، در مبدل اصلی و به طور مستقیم زیر شعله و درون محفظه احتراق گرم میشود. مشکل اصلی در این پکیج، رسوب و خوردگی بالاست.

پکیج دو مبدل: این پکیج دارای یک مبدل اصلی برای گرم کردن مدار گرمایشی و یک مبدل صفحه­ای ثانویه برای گرم کردن آب مصرفی است..

پکیج سه مبدل: این پکیج همان پکیج چگالشی است. روند کاری این پکیج نظیر پکیج دو مبدل است با این تفاوت که یک مبدل حرارتی دیگر گرمای محصولات احتراقی(دود) را به آب سرد مصرفی داده و آن را پیش­گرم میکند.

تقسیم بندی پکیج از نظر نحوه ارائه آب­گرم مصرفی

 

پکیج دیواری مخزن­دار: این پکیج دارای یک مخزن ذخیره 40 لیتری هستند.
پکیج دیواری بدون مخزن:

منبع: کتاب افزایش مهارتهای شغلی- مرجع نصب و تعمیرات تخصصی پکیج دیواری

نویسنده: نیما فراهانی

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *