سیستم اسپلیت، سیستمی تهویه مطبوعی است که دارای دو قسمت می باشد. یک قسمت پنل اسپلیت (واحد داخلی) است که در فضای داخلی ساختمان نصب می شود و دیگری کندانسینگ یونیت (واحد خارجی) است که در خارج ساختمان قرار می گیرد. اتصال این دو از طریق لوله کشی مبرد برقرار می شود.
در پنل اسپلیت اجزایی اصلی نظیر اواپراتور، شیر انبساطی، فن و فیلتر قرار دارد . کندانسینگ یونیت نیز شامل کمپرسور، کندانسور و فن میباشد.

نکات اجرایی در نصب اسپلیت

- از قراردادن مانع در اطراف و جلوی پنل اسپلیت (داخل ساختمان) و همچنین کندانسینگ یونیت (بیرون ساختمان) خودداری شود. این موانع جلوی چرخش آزاد هوا را میگیرد.

2. هرگز پنل اسپلیت و کندانسینگ یونیت (واحد خارجی اسپلیت) در محفظه های بسته قرار نگیرند.

3. در صورت قرار گیری مجموعهای از کندانسینگ یونیت در کنار هم، چیدهمان آنها نباید به صورتی باشد هوای داغ خروجی از یکی، وارد کندانسینگ یونیت دیگری بشود.

4. محل کندانسینگ یونیت به گونه ای باید انتخاب شود که از وزش شدید باد از روبرو به کندانسینگ یونیت جلوگیری شود.

5. قرارگیری کندانسینگ یونیت در فضاهایی که گردش هوا مختل می شود، نظیر قرار گیری در محلی که بارش مستقیم برف و یا توقف خودرو باعث مسدود شدن مسیر چرخش هوا می شود، ممنوع است.

6. در هنگام نصب کندانسینگ یونیت (واحد خارجی اسپلیت) باید از تخلیه آسان و صحیح آب چگالیده مطمئن بود. کندانسینگ یونیت نباید چکه نماید. دو دستگاه کندانسینگ یونیت نمیتواند لوله تخلیه مشترک برای آب چگالیده داشته باشد.

7. کندانسینگ یونیت (واحد خارجی اسپلیت) و پنل اسپلیت باید در جایی قرار گیرد که امکان تعمیر، سرویس و نگهداری ایمن و مطمئن فراهم باشد.

8. کندانسینگ یونیت نباید در جایی قرار گیرد که صدا و همچنین هوای گرم خروجی ناشی از آن باعث از بین رفتن آسایش شود.

9. قرار گرفتن کندانسینگ یونیت (واحد خارجی اسپلیت) در نزدیکی دستگاهها و اجزایی که حرارت از آنها خارج میشود(نظیر دودکش دستگاههای حرارتی)، ممنوع است.

10. کندانسینگ یونیت باید بصورت تراز نصب شود.

11. پنل اسپلیت(دیواری و یا سقفی) باید به گونه ای نصب شود تا از توزیع یکنواخت هوای سرد تولید شده در سراسر فضا مطمئن گردید.

12. پنل اسپلیت سقفی حتی المقدور در محلی قرار نگیرد که فضای سقف کاذب آن بسیار داغ و مرطوب باشد.

13. پنل اسپلیت نباید در مکانهای دارای دود، گرد و غبار، ذرات معلق و بخار روغن و … قرار گیرد.

14. پنل اسپلیت نباید در مکانهای دارای لرزش شدید نصب شود.

15. در هنگام عملیات نصب دستگاه تهویه مطبوع، باید سرهای آزاد لوله های مبرد، قبل از نصب، توسط درپوشهایی بسته شود تا از ورود آب (رطوبت)، گرد و غبار و ذرات خارجی به داخل لوله ها جلوگیری شود. پس از بازکردن درپوشها بلافاصله عمل اتصال لوله ها به پنل اسپلیت و کندانسینگ یونیت انجام شود.

16. هنگام شارژ مبرد (البته در صورت نیاز)، کپسول مبرد را سر و ته نکنید. این عمل هم باعث بروز خطر شده و هم کمپرسور را خراب میکند. از شارژ بیش از اندازه مبرد درون سیستم تهویه مطبوع خودداری شود.

17. برای تمیزکاری مدار لوله کشی مبرد در سیستم تهویه مطبوع، نباید هرگز از اکسیژن استفاده شود.
18. انجام تست نشتی برای لوله کشی مبرد و همچنین برای لوله تخلیه آب چگالیده به روش مطمئن و مورد تایید مهندسی ضروری است.

19. انجام لوله کشی با طول بیش از توصیه شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع، ممنوع است.

20. نصب پنل اسپلیت و کندانسینگ یونیت در اختلاف سطحی بیش از توصیه شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع، ممنوع است.

21. در لوله کشی مبرد دستگاه تهویه مطبوع، استفاده از زانو و یا خم بیش از آنچه شرکت سازنده توصیه کرده، مجاز نیست. خمکاری لوله باید از روشهای مطمئن و مجاز صورت گیرد.

22. اندازه گذاری و انتخاب لوله و اتصالات مبرد باید به روشی مهندسی و مطمئن و مطابق دستورالعمل شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع صورت پذیرد. اندازههای بزرگتر و کوچکتر طول عمل اجزای دستگاه را کاهش، مصرف انرژی را افزایش میدهد.

23. لوله های مبرد باید (لوله رفت و برگشت) باید جداگانه و به روشی درست و مطابق دستورالعمل شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع عایق شوند.

24. از باز بودن شیر سه راهه بعد از وکیوم کردن سیستم باید مطمئن گردید.

25. لوله تخلیه آب چگالنده باید به نحوی صحیح و مطابق دستورالعمل شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع، عایق شود. در غیر این صورت، تقطیر بخار آب موجود در هوا روی لوله تخلیه، موجب خیس شدن محیط اطراف خود(دیوار یا سقف کاذب) میشود.

26. لوله تخلیه آب چگالیده باید به سمت خروج و تخلیه، دارای شیب مناسبی باشد. هرگونه افزایش ارتفاع در مسیر این لوله ممنوع است.

27. لوله تخلیه چگالیده نباید با اتصال مستقیم به شبکه لولهکشی فاضلاب متصل شود. لوله تخلیه چگالیده باید پیش از اتصال به دریافتکننده چگالیده، به سیفون مجهز شود. این مطلب جلوی انتشار بوی شبکه فاضلاب به داخل ساختمان را میگیرد.

28. اندازه و طول کابلها باید به روشی مهندسی و مطمئن و مطابق دستورالعمل شرکت سازنده دستگاه تهویه مطبوع صورت پذیرد. اندازه و طول اضافه به کارکرد سیستم لطمه میزند.

29. باید از محکم بسته بودن سیم برق روی ترمینال اطمینان حاصل شود.
30. سیمکشی و کابلکشی باید به روشی مهندسی و به گونه ای ایمن و مطمئن نصب شود. به این منظور باید مطابق دستورالعمل شرکت سازنده عمل شود.